Taga Harmony Platinum SW-10 v.3 - dió + választható Kedvezmény!

Vélemények a termékről
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Tasi Tamás
Tasi Tamás
2020.08.19
 - 16:45
Sokáig elképzelhetetlennek tartottam a középkategóriás full analog audiofil rendszerembe egy mélyláda beillesztését. Úgy gondoltam, ezt meghagyom az mp3-ra silányított elektronikus "zene"kedvelők ópiumának... :D és persze a házimozisoknak (ahova az ilyesmi kétség kivül kötelező!).
Mivel ebben a kategoriában már sosincs megállás, a rendszerem fejlesztésének lehetőségeiről sokat nyúztam Lászlót, aki sosem fáradva mindig készségesen, nagy szakmai tapasztalattal és őszinte zene iránti rajongással válaszolt a legspécibb szakmai kérdéseimre is.
Egyébként a rendszeremben ELIPSON PRESTIGE FACET 34F álló hangfalak szolgálnak brutális teljesítménnyel és számomra kihasználhatatlan tartalékokkal, a 2x2db 25cm-es mélyhangszóróból szupermély csodaszép kontrollált basszusok zengenek.
De! Minden ésszerüség ellenére megvettem a Taga csúcs sub-ját. És most már bátran kijelenthetem, hogy a lehető legjobb döntést sikerült a stúdióval meghoznunk "renszerfejleszésügyileg" ;)
Hosszas kisérletezés után a hátoldalon kézi beállítással a frekvenciát 100-nál vágtam le, a hangerőt 40% ra állítottam (a fázist a rendszerem tápszürője precizen adja, igy a kézi beállitásnal azt nullán hagytam). Norstone Jura rézmagos 10%-os ezüstözésű subkábellel kötöttem a hibrid integrált erősítőm sub kimenetére.
A végeredmény: olyan pincemély, de diszkrét (cseppet sem tolakodó) nagybőgő es bassgitár hangokkal van a zenei élmény megtámogatva, amit eddig csak kocerten éreztem. Teret és igazi "dögöt" adott a zenének.
Persze nem birtam ki, és feltettem egy drum & bass lemezt is és 75%-ra tekertem a ládán a "váljumot". Diszkó, totális club-hangzás, gyomrunkban éreztük a sub-ot, aztan kidagadt nyaki erekkel es vörös fejjel átjöttek a szomszédok...
Most lett teljes a rendszerem. Több éves kisérletezgetés után felkerült rá a korona. Ez az a hangzás amit mindig is kerestem.
A láda kidolgozása egyébként osztályán felüli, gyönyörű bútordarabja lett a lakásnak. Magasan az árkategóriája felett teljesít minden szempontból (mondjuk ezért is szívem csücske a Taga. ((a hálóba vettem tőlük hangfalalat, hibrid erositőt, mindkét rendszeremhez tápszűrőt) még sosem tudtam csalódni a márkában)).
Melegen, tiszta szívvel ajánlom!
(hála & respect érte!)
Vélemény írása a termékről
Értékelés: