Rólunk

A Hang-Kép Házimozi Stúdió 2002 óta működik Nyíregyházán. Választékunkban hangsugárzók, hangfalszettek, sztereó és házimozi elektronikák, Bluetooth hangszórók, TV- és HIFI állványok, kábelek, kiegészítők, lakberendezési tárgyak szerepelnek.

Forgalmazott márkáink gyakorlatilag lefedik a teljes piacot, több márkának mi vagyunk a magyarországi importőre is. Ez utóbbiak közé tartoznak: Taga Harmony, Castle, NorStone, Tangent, Xindak, Jacob Jensen, Koda, Lumene, Ateca, Elipson, XLO, QUAD, Audiolab és Wharfedale.

 

A szórakoztató elektronikában is megjelenő változások, technikai újdonságok vállalkozásunk filozófiáját is folyamatosan alakították.

Egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a retro divat visszatértével a nagyszüleink korát idéző csöves technológiájú erősítőkre, a zenehallgatást és a mozit azonos színvonalon kezelő elektronikákra, hangsugárzókra, de a wireless és Bluetooth megoldásokat kezelő és támogató rendszerekről, vagy a több zónás otthoni és üzleti, vagy éppen kültéri hangosításról sem feledkezünk meg.

Termékeink, csomagjaink összeállításánál maximálisan törekszünk kiemelkedő ár-érték arányt képviselő rendszerek összeállítására, szolgáltatásunkat igyekszünk vásárlóink egyedi igényeit figyelembe véve a lehető legmagasabb színvonalon nyújtani.


VÁLLALKOZÁSUNK RÖVID TÖRTÉNETE

2002 novemberében nyitottuk első üzletünket Nyíregyháza belvárosában.

Bose-Loewe-Pioneer mintaboltként,de hamarosan bővült a választék ismert márkák sorával -mint Yamaha, Harman Kardon, JBL, Panasonic, Quadral és Onkyo termékek, valamint Sennheiser fejhallgatók.

Üzletünkben otthonos körülmények között hallgató szigeteket alakítottunk ki, ahol kipróbálhatták a házimozi és hifi termékeket a vásárlók.
Előadásokat szerveztünk, hogy az - akkor még - újdonságnak számító házimozi és hifi élményt mind többen megismerjék.

2005-ben költöztünk korábbi helyünkre, könnyebbé téve a parkolást és áruszállítást.

2006 - ban a BOSE exkluzív szerződésének köszönhetően további bemutatófallal bővültünk.
Ekkor kezdődött a Personal Audio korszak is - azaz a kisebb méretű kompakt - de kiváló minőségű lejátszók időszaka.
Megjelent az igény számítógépekről történő zenelejátszásra. Megjelent az iPod.

 

Ezt a trendet felismerve 2008-ban - hazánkban elsőként - importáltunk olyan erősítőket, melyek alkalmasak voltak az iPod fogadására - és ebből adódóan zeneszámok veszteségmentes lejátszására.

A magyar vásárlók így első kézből tőlünk vásárolhatták meg a világ első, az amerikai TIME Magazinban is bemutatott retro kinézetű csöves erősítőjét, mely elsősorban iPod készülékek dokkolására készült, az ikonikus Roth Audio MC4-et.

Roth Audio MC4

Szintén nagy népszerűségnek örvendtek az angol FATMAN csöves erősítők is - iPod dokkolóval, elegáns lakkozott hangfalakkal.

Fatman Carboon 2 erősítő

2008-ban a dán Tangent Audio termékeit kezdtük el forgalmazni.
A változatos elemeket tartalmazó EVO lakkfekete/fehér hangfalcsalád és a különböző asztali kisrádiók frissességet hoztak a piacba.

Legnépszerűbb termékünk ebben az időben a Tangent Quattro internet rádió volt, ami a magyar piacon elsőként,asztali készülékként hozta be lakásainkba, konyháinkba a világ sok ezer rádióadását.

2010-ben alkotta meg a Tangent Audio nagyszerű Fjord CD-/rádióját a Jacob Jensen tervező stúdió, amely csapat a formatervezést forradalmasította- többek között a HIFI világában.
Ma is külön tárlatuk van New Yorkban - a Modern Művészetek Múzeumában.
A Fjord hozta magával választékunkba a többi Jacob Jensen elektronikai terméket, úgy mint pl. asztali időjárás állomást, telefonokat és konyhai készülékeket.

2011-ben kicsit messzebbre tekintettünk - a neves angol Castle hangfalgyártó cég termékei érkeztek meg egy konténer hajón Kínából.
A gondosan válogatott, valódi fa burkolattal készült hangfalak gyönyörű megjelenésükön túl remek hangzásvilágot képviselnek.

Szintén 2011-ben kezdtük forgalmazni a ​ Taga Harmony termék​eit is.​ A német-lengyel-kínai vegyes vállalat saját fejlesztésű házimozi hangfalszettjei hamar a piac legkedveltebb termékeivé váltak.
Azóta is folyamatosan bővül a választék, a mindig megújuló piacot követi a cég hangfalaknál és elektronikában is.
A Platinum sorozat SE szériája, vagy a 2000-es erősítő család már a high-end szintet célozza meg.

A Taga Harmony vezérigazgatójával (középen) a 2016. évi müncheni High-End Show-n

2012-től további, korábban ismert márkákat hoztunk vissza a magyar piacra, úgy mint Sherwood, KODA, Mistral és Xindak.

2014-től a francia vonalat erősítettük, az AV Industry család tagjai lopták be magukat a magyar vásárlók szívébe.
A remek NorStone hangsugárzó kábelek, HDMI, RCA és más egyéb összekötő kábelek, valamint a TV-, HIFI- és hangfalállványok piaci űrt töltöttek be, kiegészülve az Ateca TV- állványokkal és Lumene vetítővásznakkal.

2015 újabb kalandra hívott bennünket! - A sokszoros Reddot Design díjas Jacob Jensen karórák kerültek be választékunkba.

2017-ben két elismert, sok évtizedes múltra visszatekintő márkával gazgadogott kínálatunk.


A francia Elipson tökéletes kivitelű, elegáns hangfalai és az amerika XLO Electric minden más gyártótól eltérő geometriájú kábelei is kínálatunkba kerültek!

2018-ban két újabb márkát emeltünk a választékunkba, egyikük az egyik legnagyobb brit hangfalgyártó, a Wharfedale, másikuk a nagyszerű hangú, sokszoros díjnyertes készülékeket alkotó Audiolab.


2020-ban tovább bővült forgalmazott márkáink köre, a legendás brit LEAK is elérhető nálunk!

2020 őszén egy tágasabb, komfortosabb irodába költöztünk. Itt a bemutató termi felület is jelentősen bővült, hallgatási szigeteket alakítottunk ki, ahol választékunk nyugodt körülmények között megtekinthető, meghallgatható.

2021 tavaszán bővítettük a kiváló QUAD márkával importőri választékunkat. Az 1950 -es évek óta tartozik a világ élvonalába, különösen az erősítők piacán.

2021 októberében ismét itthon a MISSION! A legendás, ismert brit hangfal márka sokak kedvence hazánkban is. Hivatalos forgalmazóként léptünk elő és a fokozatosan megújuló hangfalcsaládok széles választékát hoztuk be a magyar piacra.