Teszt, Blog

Retro érzés megjelenése a vadonatúj Hifikben.

Hang Kép Stúdió
2022.03.03 15:55

Az alábbiakban ismertetett termékek nagyszerű hangzása és stílusos megjelenése kéz a kézben járnak együtt.

 

LEAK STEREO 130 SZTEREÓ ERŐSÍTŐ

 

Az 1934-ben alapították a legendás márkát, előnyükre írható, hogy megőrizték készülékeiknek art-deco stílusát. A mai kor legkorszerűbb technológiáinak alkalmazásával két változatot prezentálnak, ezüst színben és dió faburkolattal.

A márka első nagyobb „hangverése” a legendás Stereo 30, amely 1963-tól, bevezetését követően 5 év alatt több, mint 50.000 darab legyártását eredményezte, ami elképesztő szám volt akkoriban!

Méltó utódként állja meg helyét a Stereo 130 erősítő is. A filozófia ugyan az: a legújabb technológiákat alkalmazva megfizethető, integrált erősítőt készíteni.

 

 

 

 

TAGA HARMONY HTR-1000CD V.2

 

Kompakt méret és elegáns alumínium előlap kialakítás, amely a legtöbb belső térhez illeszkedik.

 

 

 

 

Nagy teljesítmény - 75 W csatornánként képes megfelelően meghajtani a különböző típusú hangszórókat, és lehetővé teszi a zene magasabb szinten történő lejátszását a tisztaság és a dinamika vesztése nélkül.

USB bemenet - a zene gyors és egyszerű lejátszásához USB flash meghajtóról (támogatja az MP3 és WMA fájlokat).

Bluetooth® - Okostelefonokról, táblagépekről vagy számítógépekről történő vezeték nélküli zenei streameléshez is nagyszerű választás.

2 analóg bemenet, köztük egy 3,5 mm-es bemenet az elülső oldalon, külső analóg audioeszközök (okostelefonok, MP3-lejátszók stb.)

Különféle hangvezérlő funkciók - a hangzás tökéletes beállításához saját preferenciáink szerint.

Ébresztő- és alvásidőzítők - a rendszer teljes irányításának átvételéhez.

Teljesen funkcionális távirányító.

 

 

 

 

 

 

WHARFEDALE DENTON 85 HERITAGE

 

A Wharfedale büszkén mutatja be a márka egyik leghíresebb és legnépszerűbb hangsugárzójának, a Dentonnak a 85. évfordulós kiadását.

Gilbert Briggs, aki 1932-ben alapította a Wharfedale-t, a minőségre és az ár-érték arányra koncentrálva a világ leghíresebb hangszórómárkái közé emelte a vállalatot.

Lényegében egy egyensúlyt megteremtve és ennek mentén haladva a finom kézműves munka, a természetes hangminőség és a megfizethetőség eredményes célnak bizonyult és sikeressé tette a márkát, amelyet milliós nagyságrendben vásárolnak és használnak világszerte.

A hagyományos külső mögött a mai kornak megfelelően teljesít, ráadásul a hagyományos és a fejlett technológia keverékét használja. A basszusegység a Wharfedale innovatív, szövött kevlárkúpjával rendelkezik, amely egy merev, öntött vázra van szerelve, és ez a kombináció gazdag, részletes mély/középsugárzási kimenetet biztosít, kiváló dinamikus teljesítménnyel.

 

 

A magas frekvenciákat egy nagy fluxusú ferritmágnessel ellátott, szövött textilanyagból készült, lágy dómos magassugárzó egység kezeli, amelyet a sima, részletes HF-kiterjesztés érdekében terveztek.

Lényegében egy modern klasszikusról beszélhetünk.

 

 

 

TAGA HARMONY TTA-500


Az erősítő nagyon meleg hangzással, élethűen és nagy dinamikával szólal meg, és a hangzása nagyon lineáris, szinte nincs is negatív visszacsatolás.

A kiváló minőségű EI szélessávú hangkimeneti transzformátor biztosítja a feszültségstabilitást és az állandó és azonnal rendelkezésre álló energiát bármilyen hangerőn.

A hangzás természetes és friss, mély, többdimenziós hangszínpaddal.

Az audiofil minőségű japán ALPS hangerő-potenciométer kiváló működési érzetet biztosít és korlátozza a két csatorna közötti hibákat.

A csúcskategóriás, aranyozott hangszóró csatlakozók szinte veszteségmentes hangjel átvitelt biztosítanak a hangszórókhoz.

 

 

A csúcsminőségű, tömör, megmunkált sárgaréz RCA aljzatokkal ellátott analóg bemenetek akár 3 sztereó készüléket is képesek fogadni.

Az előerősítő bemenet (HT bemenet) kifejezetten a TTA-500 csöves végerősítőként való használatára szolgál, és lehetővé teszi, hogy a házimozi rendszerhez (AV-vevő vagy erősítő) csatlakoztassa a bal és jobb első csatornák meghajtására.

A levehető IEC tápkábel lehetőséget ad arra, hogy bármikor frissíthesse rendszerét egy prémium audiofil tápkábellel.

A TTA-500 erősítő nem csak nagyszerűen szól, hanem megjelenésében is csodálatos. A ház elülső és oldalfalai vastag, 6 mm-es alumíniumból készültek. A vákuumcsöves díszítőpanel modern, szálcsiszolt alumínium színben pompázik.