Teszt, Blog

Hálózati szűrők - A zajmentes minőség támogatói

Hang Kép Stúdió
2022.03.25 00:26

Hálózati szűrők -  A zajmentes minőség támogatói

 

Miért is érdemes megfontolni egy hálózati zavarszűrő beszerzését?

 Az elektromos berendezéseink jelentős része kapcsolóüzemű tápegységet és gyors digitális áramkört használ. Így nagy frekvenciájú feszültség- és áramértékeket generálnak normál működésük során.

A hálózati zajszűrők két alapvetően fontos funkciója:

  • Megakadályozza az eszközeinkben létrejövő nagyfrekvenciás jelek tápkábelbe való érkezését.
  • Az elektromos hálózaton keletkező jelek, tehát zajok nem jutnak a készülékbe.

 

 

 

 Mi történik pontosabban működés közben?

Az alacsonyabb frekvenciák hosszabban továbbítódnak a kábelen, míg a magasabb frekvenciák esetében a távolság rövidebb.

A megoldandó helyzet egy részét a hálózati kábelezés küszöböli ki, így elegendő csak az utolsó rövid szakasszal foglalkozni. Mondhatni ”az utolsó másfél méterre” kell összpontosítani, hogy elérhessük a kihozható legjobb hangminőséget, amennyiben célunk erre predesztinál minket!

Lényegében, amíg a mélyebb tartományban hatékony szűrést biztosítanak az audio berendezéseink tápegységei, a nagyfrekvenciás zavarok akadály nélkül jutnak át a kapacitív és induktív csatolások révén, így a megfelelő szűrés hiányában jelentős torzulást képesek okozni. A készülék előtti tápkábel szakasz képes a leghatékonyabban kiszűrni a hálózatban indukálódott zavar feszültséget.

 

Taga Harmony hálózati szűrők - minden igényre

Az otthoni vagy munkahelyi elektromos hálózat különböző interferenciáknak van kitéve, például elektromágneses interferenciának (EMI), amelyet az ugyanarra a hálózatra csatlakoztatott készülékek (hűtőszekrények, légkondicionálók, számítógépek stb.) generálnak. Ebből adódik, hogy a korábban tárgyalt jelenség mértéke az elektromos hálózat aktuális forgalmához mérten változik.

Mindezek a zavarok, amelyeket korábban zajoknak neveztünk, bejuthatnak a váltakozó áramú hálozatba, így negatív hatást gyakorolva az audio-video rendszerünk teljesítményére és minőségére.

 

TAGA HARMONY PF-400USB HÁLÓZATI SZŰRŐ – FEKETE

 

A beépített USB-n keresztül történő töltési funkció különféle eszközök, például okostelefonok stb. töltésére is használható. A levehető Schuko-IEC C13 tápkábel lehetőséget ad arra, hogy a rendszert bármikor prémium audiofil tápkábellel frissítsük.

A TAGA Harmony hálózati zajszűrő nagyszerű megoldást kínál arra, hogy korlátozza és kiszűrje a negatív zajokat az elektromos áramból, így a PF-USB hálózati zajszűrőknek köszönhetően magasabb minőséget élvezhetünk.

Ráadásul növelheti a csatlakoztatott alkatrészek élettartamát, hiszen a "szennyezett áram" negatív hatással lehet a készülékek belső áramköreire és tápegységeire is.

 A hatékony kiegészítőként szolgáló vadonatúj TAGA HARMONY PF-400USB HÁLÓZATI SZŰRŐ-t ide kattintva megtekintheti és néhány kattintást követően meg is rendelheti, hogy kihozhassa a legjobb audio és video élményét eszközeiből.

 

 

Felhívjuk figyelmét, hogy ezen blogbejegyzésben olvasható információk nem helyettesítenek semmilyen a szakértői tanácsadást és nem minősülnek teljes értékű tájékoztatásnak.